Martijn Verhoef - 8 februari 2019

Tel uit je winst bij het importeren van een auto!

Het blijft volkswijsheid: zodra je de showroom uitrijdt is je nieuwe bolide gelijk een stuk minder waard. Afschrijving is één van de hoogste autokosten en de reden dat veel consumenten voor een jong gebruikte auto kiezen. Bij een nieuwe auto betaal je ook nog eens een duizelingwekkend bedrag aan BPM, die in onze buurlanden achterwege blijft.

De aanschafbelasting maakt Nederland een duur land voor autokopers, die daarom bij het bestellen weloverwogen keuzes maken op de optielijst. Als koper van tweedehands wagens heb je er vervolgens een zware dobber aan om precies de uitvoering te vinden die je graag wilt hebben. De extra verstelbare stoelen, een te openen zonnedak en het liefste in de juiste kleur. Het aanbod is beperkt en je wordt algauw gedwongen om compromissen te sluiten.

Hoe anders is dat in het buitenland, waar auto’s completer worden uitgerust omdat de aanschafprijzen op een lager niveau liggen. Bovendien is het aanbod veel groter, aangezien er simpelweg veel meer auto’s worden verkocht. Toch worden nog veel Nederlandse consumenten ervan weerhouden om over de grens te gaan shoppen. Voornaamste reden: toch weer die BPM. Hoewel we één Europa zijn, krijg je bij het invoeren van een auto te maken met een naheffing van de Nederlandse aanschafbelasting. Die belasting wordt wel in staffels afgebouwd, zodat de BPM bij een jong gebruikte auto al een stuk lager is dan bij een nieuw exemplaar. Maar omdat er verschillende manieren zijn om die afgebouwde belasting te berekenen, stuit je als consument op een warboel aan regeltjes. Gelukkig kun je ook een auto importen op Dasimport.nl, dat ervoor zorgt dat je de laagst mogelijke aanslag krijgt. In hoeverre je ondersteuning wilt vragen, kun je zelf bepalen. Je kunt bijvoorbeeld de auto van je dromen zelf uitzoeken, ophalen en vervolgens door DAS Import laten invoeren.

Maar je kunt ook een groter gedeelte of de gehele zoektocht uitbesteden. Het is zelfs mogelijk om alleen een wensenlijstje in te leveren voor de auto van je dromen, waarna de perfecte match wordt geregeld. Hoe je het ook wendt of keert, onder aan de rekening ben je een stuk goedkoper uit met een jonge occasion uit Duitsland; je kunt bijvoorbeeld een auto importeren bij Dasimport.nl. Je ziet in één oogopslag hoe bereikbaar de gewenste auto al is. Tel maar uit je winst!